My Pregnancy

August 25, 2011

besar sungguh dugaanMU ya Allah..

Assalamualaikum wrt...

di bulan yg mulia ini inginku menyusun sepuluh jari untuk memohon keampunan atas segala kesilapan yg telah kulakukan.. sesungguhnya aku hanya manusia biasa yg xlari dari wat kesilapan...

hari raya bakal menjelang tiba.. bleh dikira dgn jari.. bape hari je lagi.. namun, aku masih di sini menanti kejaiban yang xpasti.. aku ingin pulang... ingin bersama kuarga ku di hari yang penuh bahagia itu...

inikah balasan yg harus kuterima atas apa yg telah kulakukan ya Allah?? begitu berat kurasakan.. bukan aku xpenah x balik raya.. tp aku xtau nape kali ni begitu sakit kurasakan... mungkin sbb aku terlalu merindui ibu, ayah dan kuargaku d kg..

arrggghh nape die xbagi ktorg cuti.. die xtau ke yg family kitorg sgt mengharapkan kepulangan kitorng... aku yakin sume pon da xde semangat kat cni.. sume ni sgt lah men stress kan kitrg.... harap2 pasne, sume kembali pulih.. tlalu byk tuk diluahkan.. namun tinggal beberapa jam jak tuk ku memulangkan lappy ku ini...

semoga Allah menguatkan lagi semangat n tabahkan atiku..

selamat ari raya sume.. to mum n dad n family n ma dea, sowi ana xdpt balik raya sama korg.. huhuh am so sad.. but wat to do.. u'll owez be in ma heart n thoughts.. :(

LOVE u all..

assalamualaikum...

August 15, 2011

i WANNA go HOME!


assalamualaikum wrt...


"hanya kusampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
dari jauh kupohonkan ampun maaf..
jangan sedih pagi ini xdapat kita bersama
meraikan aidilfitri yang mulia...
restu ayah bonda kuharap selalu
hingga aku pulang kepadamu.."

ya AMPUN.. parents mana la ba yg xsedih kalo anak drg xbalik raya kan???
anak yg macam aku ni (paling d syg) lagi la sdey kalo xbalik raya..
kalo x silap arini posa ke 15 sdh.. org tarawih 16 sdh.. lbih kurang 2 minggu lagi raya la..

so ari tu, 10hb kalo xsilap kami d jemput tuk sungkai ma AGONG..
tp mcm xda jak agong nya.. mknan pon xckup..
jmput ramai2 tp xda mkn.. nasib aku xjuak kepingin sgt.. :)
kami sungkai d bukit aman... c izzati ni la teman p sana.. :)


lebih kurang 4 ari sua aku mcm org ilang anak..
muka ku mcm apa jak org bilang.. bckp pon kdg2 xmau..
cmana juak, posa ba kn...mesti la LAPAR!!! xkan mau ketawak2.. :)


yang aku tau hatiku sdh tidak di sini lagi..
badanku jak yg yang menjalani kursus induksi.. kononnya kursus ni tuk pnjawat awam..
masalahnya aku ni mcm penganggur jak.. :) mkn, tdo mkn tdo tu yg aku gmok!!


di samping itu ada la jgk kelas undang2 yg mencukupkan tdo ku...
dr masuk klas smpi abis.. angguk2 jak palakku..
ne antara gmb2 yg smpat d amik ngan geng2 kerasku...

jaja, izzat, arn, illy, hawa

jaja, farid, arn, along, hawa


drg2 ni la yg slalu wat aku happy.. bgilak pon ma drg la...
dulu kami selalu p perkep lpas dr masjid.. p mkn2 sana..
bila aku sdh makin undut, aku stop.. 5kg kot aku naik..

lastly, ini aku yg bingung dengan kertas2 soalam ramalan..
macam bengong sua kan?? huhuhu


dalam pada aku bingung2 tu, ada sum1 yg slalu bg aku sngt...
yg lain tu opcoz la bg aku smgt, tp yg ini luar biasa..
sapa jak yg xsnang ma dia..??
terlalu baik hatinya.. bestfren ku d cni.. tp biasala akukan jahat..
tp aku tau dia tetap syg aku, aku pon begitu jua... ahhahaha


ada lg 1 tinggal.. slain drp uniform kadet polis ni...
ni merupakan baju pt yg kami pki tuk senaman n p masjid tym subuh.. fitik segala..
besukan ka.. tp sukan ada jersi.. nant la ku upload..
mcm bz ckit aku ni ari...


main point ku ialah:

I JUST CAN'T WAIT TO KNOW WHETHER BOLEH BALIK RAYA OR NDAK... SEBAB TIKET RAYA SDH MAU ABIS!!

too many things to share.. klak la aku polah ...
till then...

as'salam

August 11, 2011

di sini ku temui cinta

cam da lame je aku x update blog aku ni... 3 bulan kot.. am bz wif ma training.... GILER!!! xtau dr mana aku dapt kekuatan tu.. mudah2 aku dpt kekalkan semangat yg ada...

terlalu byk yg ku pelajari sejak aku join training ni.. apa jak bnda yg aku x buat d cni.. bnda2 yg xpnah terfikir olehku pon, aku sdh buat... hahahaha mcm plik kan?? pelik tp benar... org bilang..

SEBELUM KO JADI BOZ, KO KENA RASA DULU APA YG BAKAL ANAK2 BUAH MU RASA...

so we've learnt everything from da beginning..