My Pregnancy

June 20, 2012

balik kampung ag...

assalamualaikum wrt...

arini ari rabu.. bisuk kamis.. lusa jumaat plak....

im counting da days.. cant wait for friday to come.. everything was unplanned!! since last week i went home for bro's wed, so supposed im not going back again this week... :) its all about family matters.. SAYA ANAK MONGSU MA.. yg mau diraikan plak my elder brother.. last son in da family before i came into diz world.. :)

pikir punya pikir, guling punya guling atas katil, after I had a small discussion wif da family, we agreed dat ill be going home again diz friday. WEEHHHOOO!!!  i'm coming home.. i'm coming home.. :)

yang bikin hal plak ialah sekarang ni aku tengah dalam kursus.. so its hard for me to apply cuti.. last week pon cuti 2 ari ja.. ok jgak la at least dpat jugak aku lpak2 ma drg mum lama ckit.. tapi ni kali lah.... aku balik 1 mlm ja d kampung.. sbb xble mintak cuti sua... punya la mahal cuti ku kali ni.. hahhahahah tp rugilah aku kalo aku x hadir majlis tu...

so di sini aku mau berterima kasih kepada yang membantu dalam hal-hal atau urursan spnjang jalan pulangku nant.. org yg belikan aku tiket sbb aku xsmpat mau beli sdiri.. org yang tpksa susah mau anta aku p epot and jmput aku balik tgh mlm ahad nnt... yg mhulur sikit2.. ahhahahahha adaka?  terima kasih ya suma...

sekarang ni aku tgah lpak sorang d bilik asrama ni sbb xda mud mau kuar, tp yag pasti aku tengah lapar.. nasib baik ada lptop rumet yg buli ku pinjam.. kalo x, mmpilah ku mau pakai TAB 7.7 ku tu.. (macam mau ngasitau ku pakek TAB plak kn??) ahhaahhaah susah ba..

saya mau buat nestum.. harap2 DIET ku ini menjadi.. :)

April 12, 2012

Aku rindu dia...

bila dia tiada, aku terasa sunyi.. suma benda yg ku buat ku mau ada dia.. aku tunggu dia.. smoga sumanya baik2 saja.. penatkah dia mlm ni.. bgaimana untukku bermimpi indah tanpa ucapan manis malam darinya.. :(

sayang.. aku rindu kau...

March 22, 2012

berbunga-bunga hatiku


Assalamualaikum wrt....

Salam Sejahtera, Salam 1Malaysia.. (teringat aku ketika S/U Perkep bgi salam....)

lupa aku bila aku wat last entry ku tu.. malas ku mau cek balik.... xpala kamu tengok la sdiri dalam previous post tu kan... sblum aku tulis entri ni.. aku ada buat research ckit.. cuak kamu teka pasal apa... lalalalalala.. aku search gambar-gambar "HANTARAN TUNANG" wakakakkaka

tapi kamu jangan silap arrr... my elder brother yg getting married ba actually.. so mestila mau bertunang kan.. biasanya btunang pon ada hantaran ba sekarang ni... so aku pon p la tengok.. aku plak yang terlebih exited....

cantekka??
p/s : abi take note ya.. :)

aku sebenarnya mencari design hantaran yang comel2.. ada ba ku tengok di majalah pengantin tym ku masih recruit tp dat mag i left in PULAPOL.... napa plak aku yg mencari kan??? nehh ni la ba ku m au sitau ni...

BERBUNGA-BUNGA HATIKU...

aku dengar abgku mau kawin, aku pon mau ba macam.. lalalalalala tapi sudah janji ma few person yg aku blum bole kawin dalam masa terdekat ni... + byk hal yg plu ku setelkan dulu..

ramai jugak yang tanya.. sudah bersediakah aku??? aku sudah jugak suarakan ma abi.. macam begegar juak kepala lututnya tau... hahhahaha biasalah kalo kami bincang hal mcm ni.. mesti sempoi punya.. tp dalam hatinya sapa yang tau kan??? mau fikir preparation lagi.. belah ku, belah abi lagi... pelan-pelan kayuh ba org bilang....

tapi orang bilang sampai bila mau tunggu sudah sedia?? langgar jak ba.. sampai masanya bersedia jugak tu...

BARISSSSSSS SEDIA!!!

terus la ku terfikir n terbayang-bayang... aku mau setel down awal skit la... buli ka tu ya?? tp byk org yang plu ku runding... parents ku.. adik bradikku lagi.. macam takut ku mau bgtau drg ba.. so, ni salah satu caraku la.. dengan tulis entri ni.. harap-harap adalah insan yang secara tidak langsung mengetahui niat di hatiku dan menyampai kan dengan mereka???

asika?? lagi la drg marah sbb tau dr org lain kan?? hahhahahah MATEEEKKKKK!!!

xpala.. faham la ba jugak dorang tu... bukan sekarang jugak ku mau.. lama lagi mcam.. cuma nya aku mau gtau suma orang yang hatiku sedang berbunga-bunga sekarang ni... bunga-bunga jak la...

mana ndak nya.. kasens n kawan2 ramai sua yang berkahwinan... beranak sudah pon ada.. yang tengah boyot sekarang jangan cerita la... hahahhaha

LEK LU!!!!


ada jodoh, murah rezeki, sampai seru, makan nasik minyak la kamu.. naik plamin jugak aku mcm yg d atas.. tp mcm ceria btul kan?? lbih kurang la... ni org punya la... so jangan la susah-susah mau tanya aku bila aku mau kahwin ya??? kalo ikut ati, bulan depan la.. :) tapi sabar la ba ya.. kamu doakan ja yang terbaik wat masa ni...


tetttttttttttttttt.....

semoga hubungan ini diberkati n direstui....
amin....