My Pregnancy

January 30, 2011

layang2 terputus talinya

malam itu agak dingin..
hanya sweater itu menghangatkanku..
lagu-lagu itu ckup mndamaikan jiwa..
aku gumbira, tersenyum lebar bibirku...

orang lain bukanlah penghalang..
aku tetap aku, dia juga begitu..
selesa walau di mana pon..
kerna kami membesar di tempat sebegitu..

makan malam bukan aku ba macam..
tapi demi harapanmu, aku xkesah :)..
boroimu, impianku..
asi ka bgitu?? wakakkakakaka

bunga api mmg cantik d pandang..
tapi cantik ag layang2 yg putus talinya..
......
......


to be continued la ya... :)

KONSELAR baru gue.. gue mau nya dia slalu ada untuk gue.. :)

lately aku smakin malas.. asi ka bgini?? aku rajin kalo ada yg ku mau jak!! i'm in a transformation process... orang bilang xsuma yg kita mau kita mesti dpt... tp ada someone tu bilang, kalo kita mau sumting, jan fikir negative dulu.. must be positive ol da tym ba.. dats DAMN TRUE!!

arini aku agak bosan kerana aku cuma mmbesarkan badan d umah.. WALAUBAGAIMANAPON, smalam mrupakan mlm yg best jugak la.. setelah lama aku tidak berhujung minggu, smlm aku ada hujung minggu.. ahhaha locok!! i dunno wat word to use.. walau pon hanya bersama abangku yang tersayang.. namum aku happy sbb dpt crita2 ma dia.. + ada sum1 ag yg wat aku happy.. TQ .deaQ.

skali lagi aku mau ckap yg aku bosan.. tlampau banyak aku mau crita, tp biar la aku bermonolog sahaja.. kdg2 xsuma aku bole share.. wakakkaka tp sekarang aku ada COUNSELOR baru.. hahahahah seorg yg bisa bg pndapat yg sgt bernas.. stakat ni dia slalu ada tuk aku tiap kali aku plukan dia..

bercerita pasal konselar baru ku ini... aku telah lama mgenalinya.. kawan ku kawannya jugak..maksudnya?? hahahha aku pon xtau apa mksudnya. tp yg aku pasti.. sangat dalam maksudnya itoooo!!! yg mana aku pon xmampu mau selam.

aku harap dia mampu jd konselar ku smpai bila2.. :)

January 25, 2011

air yang kami suka macam.. :)

sambil menjenguk2 ke tmpat ltak kaki (i dunno we call it as wat)

"owh blom ada muntah, igt kan muntah sdh (lbih krg gitu la ayatnya)" ahhaha i feel lyk wanna bang my head p kwosi keta.. dia suka wat aku bgitu ba.. xlama biul la otakku ni.. :P

bukan aku mau heboh 1 dunia pasal ini.. tp aku rasa mcm xsalah jugak ba kalo aku mau share kegembiraan ku yg baru sgt ni.. yg aku pon xtau smpai bila gmbira ku ni.. adakah ia akan berakhir dalam beberapa hari ni atau pon suma ni baru jak bmula?? stop jap ya..

smbung.......

ni aku baru balik dr buang smpah.. jelek mmg mukak ku d suruh td.. i dunno y.. xda mud kalik... buring.. tp yg pasti aku windooooo!! aku tertanya2 apa dia bikin kalik.. salah ku jugak la td pagi tu.. tp... xda la kalik ba kan.. huhuhu tym p buang smpah, aku singgah kedai ZAIKA d hilltop.. amik kotak + plastik sampah(beli ya)...

memandangkan aku rindu dia.. aku bli air yg dia mcm suka.. smlm dia mntak beli tp kedai tu xda jual.. sowee ba ya.. bukan mls mau p tgk kdai sbelah, tp xtau la.. tym tu tgh bingung kalik..d tin air tu ada tulis " sensai DINGIN maksimum"(aku mau upload gmbar air tu, tp hp ku bgayak.. xmau amik gmbar kalo xda sim d dlamnya..).. act it was my fav too before ni.. i dunno 4 wat reason mcm lama sdh xminum.. mkin sbb my supplier air(big bro) slalu bli yg lain..

bila d igt2 balik, aku rasa ada jugak la prsamaan kami ni. hahahah tapi ya ka jugak sama ya?? baru air sama, sdh di bilang byk kna?? kasi senang ati labaitooooo kan?? sukak ketawak, tp dalam ati sapa yg tahu? MILO, air itooo, n other few things.. hp pon sama tp dulu la.. :P

tghari sdh macam.. makan ka sdh dia ya?? :( i wish i cud company dia mkn kalo dia blom lnch ag.. bole ka kita makan ari2 ya?? kalo bole, mcm suma bnda d buat mau ada dia.. tp asi ka?? dia pon ada keja ma.. aku sak ni yg bambong mcm.. tp yg best nya kan.. cmana dia bz pon kan, mcm ada jugak masanya tuk aku ba.. best kan?? stakat ni, mcm jarang dia bilang "no" ..kalo aku ada request.. stahu aku, kalo aku mintak, mesti dia akan usahakan dulu.. yg paling aku tahu, dia paling xsuka pada KEGAGALAN..

ada 1 yg paling aku suka tentang dia.. tp biar la aku n dia ja yg tahu.. asi ka?? ntah2 dia pon xtau.. wakakakka yg best, dia tau cmana mau buat aku tdo.. itu permintaan ku, slagi dia mampu, aku besar hati kalo dia bole bisikkan '....' itu d telingaku.. sbb tiap kali aku dgr '.....' itu, ati ku tenang.. nah, bingung kamu kan fikir apa itooo??? wakakkakaka

dalam aku sukak2 ni, aku pon bingung ba sbenarnya.. i wish i cud sit wif dia spy kami bole crita2 smpai pnat.. mest best kan?? mcm byk bnda bole d kongsi.. kawan2 pon gilak suma.. BEST!!!

aku berenti sini dulu ya.. sbb aku rasa gembira.. dr xda mud, aku happy sbb yg aku tau skg, dia mcm rindu aku!! wakakakakka :)

would u say : u miss me too??

.

di kala aku sakit perot n teringat ma dia.. PENGENTUT!!!!

hidup umpama... apa ya..? roda?? pisang?? hahaha aku pon xtau sebenarnya. mgkin sbb aku blom tau ag erti kehidupan sebenar.. mgkin sbb hidupku terlalu d corak oleh org lain.. i wont put the blame on any1's shoulder.. coz i noe there must be gud reason behind it.. hahaha macam direct transalation jak ba.. :)

but if i ask dat sum1, i'm sure dat person can talk for hours to explain wat life is all about.. hahaha dia got so many ideas n thats y i lyk to spend ma tym wif dia.. evendo i cant reply evry single word dat dia spoke, but dia dun mind i tink.. at least dia got sum1 to talk to.. maybe.. coz dia ni mmg byk ckp.. lagi byk ktawak la tapik.. :) yg owez buat me hantak kepalak.. huiiisshh!!!

from small things up to elephant's father, dia knows.. unbelievable?? BELIEVE it!!! ahhahaha d only thing dat i dun like is when dia said, "........" y must dat phrase comes out from ur heart?? lallalala if ure reading this entry, mest u geram kan?? ahahahah itu pon if u read this la..

some of ma entry is for u guys to read, where as sum of them is juz to luah prasaan jak.. nasib la if u guys tbaca o x.. bcoz sumtyms, not all things i can speak out.. so this is my 'here i share n here i care'.. asi ka?? who cares?? so do i!! wakakakkaa

would u say : I TOLD YOU SO!!!!


January 24, 2011

bisa ka aku memilikimu??

  • hormat org tua
  • pujaan ramai
  • kewl
  • sweet talker
  • mcm FT
  • manjak
  • hard working
  • loving
  • berfikiran jauh
  • well experienced
  • tolerate
terlalu byk untukku taip.. nanti ada yg cmburu pulak.. :P aku ni berangan jak kuat.. asi ka kalo perigi yg cari timba.. sbb mati air tus umahku.. org bilang jgn trlalu terburu2..

org bilang lagik, follow da flow jak.. tp cmana kalo aku hanyut?? tpksa la aku nyanyi lagu faizal tahir ni kan? :P lalalalala

aku cinta kepadamu.. sungguh!! mestikah ku ucapi dari mulutku sendiri?? - lagu siapa lagik ni ya.. lupa aku macam.. tp yg penting aku mau lupa dia, susah mungkin..

act entry ni aku wat tuk luah apa d ati ku.. but dunno y lately ni aku mcm pyh mau kasi kuar apa yg ada d hatiku.. asi ka? mgkin byk angin d otak n prot ku.. happy jugak mungkin.. sdey jugak mungkin..

ok stop la dulu ya.. tlampau byk tuk d share.. tp mgkin blom masanya.. biarla hanya aku yg tau betapa aku cinta dia.. tapi layak kah aku?? 1 day, i'll come back to open ur eyes!! dat i deserve to have someone lyk u... n i hope its u! nehhhhh!!!!

aku mau p tdo.. mmpi indah tentang dirimu..

January 18, 2011

di situ la matinya

Janganlah kita bersedih jika Allah mengambil bulan/matahari
kerana Allah mahu memberikan pelangi kepada kita

dulu hidupku gelap gulita
kau datang menjadi lilin
menerangi malamku dgn cahayamu
bila siang mnjelma kau hilang semula

aku suka dengan pantai
bunyi ombak itu mampu membuaiku
aku umpama pasir yg skali skala kau basahi
kemudian bila surut, aku kering d panah mentari

kau datang & pergi aku xtau ikut suka sapa
anginmu itu entah dari mana, barat daya ka?
siapa yang tahu?? mgkin juga bkn dirimu
tp perlu kah aku mau amik kesah?

dlu hati ini pernah kau lukai
bukan niat untuk ku ungkit lagi
namun luka ini masih pedih
kerna mgkin blum cukup di ubati

hari berganti hari
umurku akan bertambah lagi
bukan jodoh yg kucari-cari
tapi hati yg benar2 memahami

sawit d kebun pon prlukan baja
kalo d biar pandai kurang buahnya
inikan pula hubungan yg baru bermula
kalo xd baja pndai layu daun sblum berbunga

jarak memisahkan kita
tapi itu bukan penghalangnya
teknologi canggih kan ada
tp napa masi mau ikut atimu saja

bujang tiada ba ertinya
mungkin blom kawin saja
tp sampai bila mau sendiri kita
umur ni pon pandai tua jugak ba.. :)

bgini lah aku xbole berubah
nahh!! di situ lah matinya
sdgkan berlian boleh berubah bntuknya
kau manusia saja ba apa jugak masalah


...... petang yg sedap tidur.. otakku mcm xmau bekerja.. mau tdur kalik.. merapu ja pandai.. tapi mcm xsampai jugak mksudnya.. jadi sama sapa la mau d cerita palek nya?? ahhahaha adios!!!


January 17, 2011

jodoh itu ketentuan Illahi

tup tap tup tap.. macam ramai sudah kawanku yang sudah berpunya. ini yg pompuan la.. yg laki xpyh cita la.. yg bini drg sdh branak brapa kali pon sdh ada.. hihihhii i'm happy for them...

buat setakat ini, my close frens adala beberapa yg sdh melalui stage2 berikut dlm hubungan mereka..

1 org, bsar sdh anaknya.. bahagia dia.. alhamdulillah.. semoga rezekinya bertambah..

1 org baru jugak melahirkan.. baru sak da celedakians p lawat tp me xdpt join.. huhuhu

1 orang baru sak pas kawen tp ku xdpt p ari tu.. huhuhu xlama berulat la jugak tu.. makin sehat ku tgk dia ni...

2 org sdh btunang last year.. getting married mid of diz year tp yg 1 ag blom cnfirm bila.. mudah2an aku dapat attend wedding dorg nant..

1 org getting engange next month.. smoga suma bjlan lancar n smoga aku ada masi d twu.. buli bawak cowok kaitoo?? ahhahaha

ada beberapa yg masih single.. blom ada planning mau tunang o kawen bila.. mgkin blom smpai seru. xpon blom sdia ag.. yala masi byk komitmen kan.. bukan sng mau commite dlm hbungan mcm ni.. :)

termasuk aku yg blom ada sapa2 sunting. manjual diri lagik.. plus, aku blom sdia.. kasi aku jadi pompuan dulu ya.. can ka?? or can u please transform me to a real woman pls... hahahhah kalo sampai seru, insyaAllah... i'll let the whole world know bout it.. so evri1 can pray for ma happiness.. amin..

jan terburu2


ppl said, if u wanna decide sumthing, u have to think wisely.. bak kata org melayu, fikir masak2, pandang dr segala sudut aspek.. so xda la menyesal bila sdh wat kputusan nant.. xkesah la.. pasal keja ka, cintan cintun ka.. anything dat related to life.. things dat maybe cudnt be changed once u've made ur decision..


tetiba pg2 mcm ni aku blurrr... napa ya?? kurang tdo kali.. or kapla pusing kali.. sbb fikir bnda2 yg xplu d fikir.. hw i wish i cud be brilliant mcm org lain.. of coz i'm brilliant too!!!but sumtyms i cant act as wat my brain asked me to. huhuhu wat a world.. mmg bgitu kalo otak d kasi tdo jak.. tp kdg2 perubahan itu xplu.. jan terlalu ikut org sekeliling..


so to avoid doz innormalities, i have to be more productive! more active.. wat keja yg bole wat my brain works!! so 1st thing i have to wake up early everyday.. mampu kah aku?? hahaha bole ba.. dari aku sak tu.. pastu cr keja la.. hahahha tetiba masuk bab keja plak kn. hahhaha im getting worse ppl!!


xpa org bilang, kalo ada rezeki xkan ke mana.. tp manada rezeki dtg bgolek.. kamu igt aku permanent ka makan tdo d umah ni?? temporary ja baineee..ada jugak sdh ku submit app ku to few companies.. :P so tunggu...

no matter wat decision u've made, mest ada baik buruk nya.. kalo baik, alhamdulillah la.. kalo buruk, mesti ada hikmahnya. everything happens for a gud reason... He knows wats best for us..



renung2 kanla.. :)

January 14, 2011

JUMAAT yg agak sayu

arini ari jumaat.. ari yg mulia.. org p smyg jumaat, beribadah..

tapi arini aku rasa agak sayu.. tetiba perasaanku jadi agak melankolik.. :P sedih.. sayu..
td aku d dapur bsama ibuku.. ada la beberapa isu yg kami bincangkan.. tiap kata2 yg ibuku luahkan, wat aku rasa sdey.. aku cuba tuk jadi kuat.. namun tidak mampu ku tuk menahan air yg mahu keluar dari mata ini..

betapa aku harap aku bisa jadi kuat sperti dia.. adakah aku lemah?.. tidak!! ini semua hnya permulaan bagiku... ya Allah, Kau makbulkan la doa ibuku.. sesungguhnya seorg ibu pasti inginkan yg tbaik untuk anak2 nya..

arini malam ke-3(knduri arwah uncle Zainal).. td aku tolong mum masak kari daging tuk mlm ni.. smpat la aku refresh balik cr2 mau masak.. :P semoga roh beliau d tmpat2 d golongan org2 yg beriman.. Amin... so no lepaking for tonite.. bsuk2 la ya.. :)

arini patutnya aku mulakan hariku dgn baik..aku ni mampu mrncang jak.. buat nya blom jugak.. huhuh 2 ari sdh mcm.. huhuhu ya Allah, Kau bukakan lah pintuhatiku.. kuatkan lah semangatku..

semoga hari2 yg mendatang, dapat ku isikan dengan benda2 yg berfaedah.. dapat kuluangkan dengan org2 yg aku syg sebaik mungkin.. semoga hari2 ku yg akan datang akan lebih bermakna.. aku ingin kan suma yg tbaik.. insyaAlah.. Amin..

January 10, 2011

mungkin kasih mu ada di sebalik ......

aku selalu saja bingung.. bingung tentang perasaanku terhadapmu... begitu juga tentang rasa cintamu padaku.. wujud ka rasa cinta & sayang antara kita?

mengapa bahagia biasanya hanya seketika cuma.. adakah cerita sinetron itu ada kebenarannya?? tp aku sayang dia.. aku xberdusta, kerna itu hatiku yg berkata..

jika hari lalu kita berjauhan pasti ada yg terluka.. adakah itu yang dinamakan cinta?? namun segalanya pasti akan pulih semula bila kita bersua.. walau pon tanpa sebarang kata, anehkan?? ini ka yg dinamakan sayang??

namun hingga harini aku masih bingung.. kadang2 mnjadi lebih bingung.. knapa suma ni mesti jadi?? knapa sering ada kata maaf dan sering berulang kmbali?? namun, jauh d sudut hatiku, aku selalu memaafkan walaupon salah itu sekecil kuman.. kerna mgkin aku juga terlibat sama..

tp kini, aku ingin kan yg lebih baik.. bukan niatku untuk mempermainkan perasaanmu.. tapi aku hanya inginkan kejujuranmu.. jika benar syg, tunjukkan lah.. kerna aku tau, perasaan itu terselindung d sebalik egomu yg kecil itu...




puisi CINTA untuk kekasihku

tolong ingatkan aku tentang kita
kerna aku seperti sdh lupa
yg aku tau sakitnya saja
lebih memberi kesan drp rasa bahagianya

ya.. aku ni manusia biasa
juga kau sama saja
tp kenapa kau lbih cpat terasa
sdgkan aku yg sepatutnya

bila jauh ada saja xkena
bila dekat, diam seribu bahasa
sumanya mcm 'kupendam sebuah duka'
padahal kau mampu buat aku gmbira

aku wanita biasa mahu d belai manja
apa kau x bisa atau yg tinggi hnya egomu saja
aku peduli apa tu suma
kerna kau sudah janji ingin bersama

tp mana mungkin itu suma
kerna sdh dpt kurasa
cintamu tidak lagi sama
suma itu hanya kenangan lama

kini aku hanya menanti
jawapan darimu yg pasti
agar semua bkn kerna simpati
tapi jauh dr lubuk hati

aku hanya mau kau mengerti
bila cinta, bersatu tidaklah mesti
tapi aku xmau kau gigit jari
kerna hatimu belum kau pasti

lelaki oh lelaki
kau igt kau raja di muka bumi
tp yg pasti aku adalah permaisuri
kerna aku ikhlas di hati

biar aku rebah di pangkuan bumi
aku masih mampu lagi berdiri
semua demi masa depan yang pasti
wlu mgkin tanpa kau ada di sisi

untukku belum cukup cintamu
kerna curigamu masih di situ
atau mungkin kau tidak begitu kasih padaku
hanya kerna kesilapan kecilku

kini aku cuba untuk mengerti
aku selami jauh di dasar hati
namun tiada kau punya hati
mungkin kerna kau sdh ambil kembali

ya aku sedih, itu sudah pasti
kerna kau tiada lagi di sisi
hanya kerna tidak mahu memenuhi
segala permintaan sang permaisuri

kau tidak mampu mndapatkan cintaku
bukan kerana kau gagal atau xmahu
tp cinta itu sdh mati sejak dahulu
tapi aku sgaja xmau tahu

aku cuba untuk mencintai
aku juga sdh pernah merasai
tapi suma itu xckup lagi
untuk meyakinkan aku tentang cinta mati

apa kau mau peduli
kerna hatiku selalu kau sakiti
wlupun tanpa kau sedari
kerana kau pencuri hati

cukup sudah kau menghukumku
salahku tetap salahku
kumohom maaf darimu
sekiranya masih ada sdikit cinta untukku

aku akan pergi jauh dari sini
supaya aku bisa berdiri lebih tinggi
agar kita takkan bsatu kembali
demi masa depanku yang pasti

to be continued....








January 04, 2011

.i.l.o.v.e.y.o.u.D.A.D.D.Y.


Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH? - tym dulu2, dengar sora dad pon rasa sebak sbb RINDOO


Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu? Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian? -ya mum told me da same thing..



Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka.... Tapi sedarkah dikau? Bahwa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamumengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.



Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi. - dad never dissapoint me.. suma yg me mau, suma dad bagi.. TQ daddy.. :(


Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..


Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu... Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu? - if dad said no, i wont go out.. thank you for your concern dad.. :)


Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu? Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.

Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya". -this is so very TRUE..


Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah. Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa. - i became this matured bcoz of him..


Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan... Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yangtidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang".


Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti. Dan akhirnya.... Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? - owh i dun lyk diz part.. :(


Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah" Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya.... - thank you for everything dad..


Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah susuk yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..


ya.. everything up there are very TRUE!!! dad, there's nothing i can do to repay all u've sacrificed for me all diz while.. only my prayers will be with u ol da tym..



i.l.o.v.e.y.o.u.d.a.d.d.y.

SEX helps to BOOST ur ..........


SEX?? the tittle itself make u wanna read this article kan?? hahahha wat an ATTRACTIVE word huh?? i LOIKE!!


agak payah cket when me wanna write this article.. dunno wat pics to put in.. takut byk bnda that i have to sensored.. ag pon byk sex term yg me forgot od.. hahha nant ada yg salah faham susah plak kan.. ok, i juz wanna share some INFO ba.. taken from 'i SIHAT' mag..

according to the author, he said dat :

sex not only to fulfill ur keperluan BATIN n to PUASKAN ur NAFSU but it also give more KELEBIHAN to MEN'S life.. see... berat ke arah lelaki jak ka?? mari kita baca lagi...

actually SEX can boost ur immune system by producing more WHITE BLOOD CELL dat works to tentang KESAKITAN and few DISEASES.

tp xda gmbar yg bkaitan ngan diz article.. yg pnting ada la jugak gmbar white cells.. manatau ada yg xpnah tau kan..

plus, seks also boleh MEMPERBAIKI ur badan thru REGANGAN & PERGERAKAN.. means, makin byk pgerakan, makin sehat la u olsss!! it really works in some parts such as STOMACH MUSCLE, BUTT &.. few other parts of ur body.. :)


not only men who gain the BENEFITS thru sex ba.. WOMEN also ada kelebiahn jugak ok.. researchers found dat : SEKS boleh membuatkan wajah berseri-seri di mana kehidupan SEKS yang HEBAT akan menjadikan KULIT LEBIH CANTIK berbanding menggunakan sebarang losen ataupon ubat.. :)


teringat plak aku dengan cakap ANGKOL ku.. dia bilang, kalo org ada jerawat tu.. sbb NAFSOOO TERTAHAN.. nanti pas kawen, hilanglah jerawat tu... :) ngam jugak tp lain teori nya.. hahhaha so kalo bgitooo, aku pon mau kawen cpat spy kulitku CANTEK!!

HAHAHA SO RENUNG-RENUNGKANLAH.... :)

can i stop SMOKING?? but HOW?


aku rasa suma org pon tau BAHAYA MEROKOK.. even small kid knows about it..
yang herannya y they still keep on smoking?? wut a bad habit!! hahaha kunun la kan?? ya la.. kan mngasi pindik umur baitooo RUKUK!!


before this, i dun mind people smoke near me, as i've grown up surrounded by smokers.. they even blow the smokes right in front of ma face.. DAMN u man!! do u know that org mcm kami yg xmerokok ni lagi berpotensi utk mndapat pnyakit KRONIK drp kamu yg merokok?? i know u DID!!


i dun have the detailed info on bad effects of SMOKING.. sbb biar sdh ada gmbar yg menjijikkan pon, kamurang masi mau merokok kan.. itu hak masing2 kan?? who am I to stop u.. but think about the one that u love.. ur future family..


u want ka if ur baby later, born pre-matured?? huhu susahnya mau jaga budak yg pre-matured ni people..


kalo muka hensem, cantekpon xguna kalo 1 day, u'll get mouth cancer.. PALIS-PALIS..
macam yg dalam TB tu kan.. anaknya pon takoot mau dkat..


antara penyakit yang femes.. LUNG CANCER!! huhuhu u know better wat's da effect kan?? mau tgk gambar pon me TAKOOOOOOTTT!! huhuhu ada ari tu org main2.. aku bilang, mesti jantung/ hati mu buruk sdh kan?? bole plak dia jawab.. jantung mungkin x la.. tp paru-paru mungkin.. hahahah see, he knows very well about ot!!

hahaha page ne mcm cita pasal kesan merokok plak.. NAHHH!!! d bwh ni caranya>>>>

SO.....

STOP SMOKING!!!

HOW???
  • kalo terasa GIAN MAU MEROKOK - LENGAH2 KAN sampai keinginan tu hilang sendiri ok.. kamurang buat la bnda2 lain, JOGGING ka.. MENARI ka.. hahaha apa2 la palek!!
  • kalo xbole jugak, cuba la BANYAKKAN MINUM AIR SUAM. xpyh la mau minum bnda manis or yang ada KAFEIN.
  • bole jugak cuba kunyah GULA-GULA GETAH tuk kasi ilang ketagih, xpon makan BUAH-BUAHAN..
  • BERSUKAN lah kamu, BACA BUKU ka, DATING ka.. JALAN2 ka..
  • kalo anda di rumah, MANDI SEKERAP MUNGKIN atau BASUH TANGAN setiap kali rasa mau merokok...

kepada diriku sendiri:

jangan la cuba2 mau isap rokok.. biar pon LA.. hahhaha be a gud gurl.. dun ever start SMOKING!! peace!!